Chicagoiansk förortsmiljö i västra delarna nära Ukranian Village, pittoreskt belyst i kvällssolen. Inte alltid så pittoreskt, det lär begås 40 mord i veckan Chicago, mestadels i förorterna. Klicka på miniatyrbilderna neranför.

Chicagos landmärke och stolthet, Sears Tower, reser sig över horisonten var hels man tittar. Här sett ifrån västra förorterna.

Småhusidyll vid Devonstreet, norra förorterna nära Evanston.

Sears Tower, igen...

Chicago Down Town karaktäriseras av de överjordiska tunnelbanorna. Här är stationen vid Adams Street som ingår i The Loop, kretsloppet runt Down Town. Green Line är på ingång.

Red Line, som förbinder söder med norr upp till Howard.

En nygift svensk studerar änden på en plåtälg. Vad kan han möjligen ha i tankarna?

Offentlig utsmyckning i Down Town Chicago. Kanske föreställer monumentet en gymnast i brygga? Vad tror ni?

Point Zero vid korsningen mellan Madison och State. Härifrån delas gatunamnen i Söder, Norr, Öster och Väster och husnumren börjar från 1. Orienteringen är strikt matematisk och inte utan fördelar när man skall ta sig fram.

The B.L.U.E.S Bar på North Halsted Street. Det hetaste blueshaket i stan.

Metron, eller vad den nu kallas i Chicago. Jag vet inte varför det är så fascinerade med dessa tåg som väsnas och skakar.

Loopen svänger in över Wabash Avenue, Down Town Chicago.

StorbandkvÄll pÅ Green Mills

080508 jazz news

Nostalgin flödade denna kväll på möllan. Ett tajt storband spelade genuin 20-tals musik med en ung refrängsångerska. Framförandet var inget att klaga på men upplevdes dock lite för vitt och mossigt för att falla the Blues Connexions utsända i smaken. Konserten får 2 ylningar.

 

Jam pÅ rosa's

080508 blues news

Denna torsdagskväll är det jam på Rosa's Blues Bar. Bandledare och gitarrist är James Wheeler. Med sig i bandet har han den japanske pianisten Ariyo och trummisen Tony Mangiullo. Tony är för övrigt son till mama Rosa och numera även ägare till baren. Kanske är det han som är bandledare egentligen?

 

Publiktillströmningen var ganska dålig denna kväll och jammet känns lite avslaget. Det lyftes dock betydligt av våra utsända som aktivt deltog på scenen.

 

Luca Giordano drar i strängarna på Rosa's

 

Steve Grahn framförde ett flertal av sina egna bluesnummer, bland annat ett som handlar om just Rosa's Bluesklubb.

 

Hur gick det sen?

080508 celebrity news

 

Chairman Steve before leaving Mama Rosa

Den 8 maj var den sista gången Steve Grahn har synts till i Chicago bluesvärld. Den förra klubbägaren Mama Rosa sa "Han kom, han sågs, han solade". Sedan dess är han spårlöst borta från stadens bluesscener.

 

Rykten säger att han lämnat staden och dragit till Memphis TN, men det har inte kunnat bekräftas.

 

Steve Grahn playing at Rosas Blues Club

 

De efterforskningar the Blues Connexion har gjort har i stället lett till Bunkeflo utanför the City of Malmoe, Sweden. Är det där han finner frid uSwedish hideoutndan paparrazzi-fotograferna eller är det kärleken som dragit honom dit? Ingen tycks veta.

 

JAzzkvÄll pÅ Andy's

080509 jazz news

 

 

Modern jazz i internationell klass presenterades på Andy's Jazzclub denna kväll. Saxofonesset Von Freeman var i farten.

 

Warning from the chicago police

070509 social news

This man has been seen around the bluesclubs of Chicago this week. Though he likes to dance and talks very friendly he's supposed to be armed and dange-oruse. Probably he drives a very small Harley Davison bike.